Alucra Demirözü Köyü

Erdoğan: Tehlike oluşursa geniş çaplı operasyon başlatırız

Erdoğan: Tehlike oluşursa geniş çaplı operasyon başlatırız
Bu haber 28 Haziran 2017 - 11:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Erdoğan: Tehlike oluşursa geniş çaplı operasyon başlatırız

ERDOĞAN: TEHLİKE OLUŞURSA GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesiyle ilgili bir Rus gazetesine demeç verdi. Erdoğan, tehlikenin hissedilmesi durumunda Suriye’nin kuzeyine geniş çaplı bir operasyon düzenleyebileceklerini ve bir Kürt devletinin kurulmasını önlemek için Menbiç ve Rakka’yı kontrol altına alabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Suriyeli sığınmacılara yaptığı ziyaret sonrası Rus gazetesi İzvestiya’ya demeç verdi. Erdoğan, Suriye’nin kuzey bölümünde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini ve bununla ilgili en ufak bir tehlike hissederlerse bölgeye geniş çaplı bir askeri operasyon düzenleyebileceklerini söyledi.

Suriye’deki olumsuz sürecin Türkiye sınırları için bir tehdit oluşturması halinde Fırat Kalkanı operasyonu benzeri bir tepki vereceklerini söyleyen Erdoğan, daha önce Menbiç ve Rakka’yı teröristlerden temizlemeye hazır olduklarını fakat ABD destekli koalisyon güçlerinin “bahislerini Kürt gruplardan yana oynadığını” söyledi.

İzvestiya gazetesinde yer alan söyleşide Erdoğan ayrıca, PYD ve YPG’yi kastederek Ankaranın stratejik ortaklarının terör örgütleriyle ortak hareket etmesinin üzücü olduğunun altını çizmesinden sonra Erdoğan’ın demeçlerinin Rus basınına göre Washington ve Moskova’da endişe yarattığı yorumu yapıldı

 

.

TSK: YPG’nin saldırısına misliyle karşılık verildi

TSK: YPG'NİN SALDIRISINA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

TSK’dan yapılan açıklamada, Azez’in güneyindeki Maranaz bölgesinde PYD/YPG/PKK’lı teröristlerce ÖSO güçlerine yapılan saldırıya misliyle karşılık verildiği duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Azez’in güneyindeki Maranaz bölgesinde terör örgütü PYD/YPG/PKK mensuplarınca Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine yapılan saldırıya misliyle karşılık verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kontrol altına alınan Azez’in güneyindeki Maranaz bölgesinde bulunan ÖSO unsurlarına yönelik PYD/YPG/PKK’lı teröristler tarafından dün akşam saatlerinde Doçka silahıyla taciz atışı gerçekleştirildi.

Taciz atışlarına bölgede bulunan ateş destek vasıtaları kullanılarak misliyle karşılık verildi. Belirlenen terör örgütüne ait hedefler imha edildi, teröristler etkisiz hale getirildi.

 

.

Türkiye Afrin’de YPG’yi bombaladı

TÜRKİYE AFRİN'DE YPG'Yİ BOMBALADI

Türkiye, obüs toplarıyla Suriye’nin kuzeyindeki Afrin kentinin kırsalındaki terör örgütü YPG’nin mevzilerini bombaladı.

Suriye’de terör örgütü PYD/YPG’nin kontrolündeki Afrin bölgesinden dün akşam Türkiye tarafına ateş açılması üzerine Türk topçusu anında misliyle karşılık verdi.

Askeri kaynaklar, dün akşam saat 21.30 sıralarında terör örgütü tarafından Türkiye tarafına doçka ile yoğun bir ateş açtığını bunun üzerine Türk topçu birliklerinin sözkonusu bölgeyi ateş altına aldığını belirtti.

Askeri kaynaklar Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde misliyle karşılık verdiğini, ateş açıldığı sürece karşılık vermeyi sürdüreceğini de bildirdi.

.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA