Alucra Demirözü Köyü

Kandil’den Kılıçdaroğlu’na ‘SİHA’ belgesi

Kandil’den Kılıçdaroğlu’na ‘SİHA’ belgesi
Bu haber 25 Eylül 2017 - 18:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kandil’den Kılıçdaroğlu’na ‘SİHA’ belgesi

KANDİL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİHA' BELGESİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu, SİHA’ların Hakkâri’de etkisiz hale getirdiği teröristleri “piknik yapan siviller” diyerek savunmuştu. Terör örgütü PKK yaptığı açıklamayla işbirlikçileriyle görüşen teröristlerin öldürüldüğünü doğruladı.

Güvenlik güçleri tarafından 31 Ağustos 2017’de saat 15:30 sıralarından Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Oğul köyünde piknik alanı olarak kullanılan Kanireş Çeşmesi’nde tespit edilen PKK’lı teröristler, Silahlı İnsansız Hava Aracı ile vuruldu. Mehmet Temel yaşamını yitirdi. İbrahim Sak, İsmail Aydın ve Musa Tarhan yaralandı. Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaparak vurulanları, “Bölgedeki teröristlerle toplantı halindeki işbirlikçiler” olarak tanımladı. CHPvekillerinden Sezgin Tanrıkulu, “Hakkâri’de SİHA’yla vurulan kişiler, aynı yerde piknik yapmış, işinde gücünde olan siviller” diyerek devleti katliam yapmakla suçladı.

ISRARLA İFTİRA ATTI
Kamuoyundan büyük tepki gören Tanrıkulu’na ve teröristlere sahip çıkan Kılıçdaroğlu, “Piknik yapıyorlar orada. Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok. Teröristse çıkarlar belgesini ortaya koyarlar” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Akar ve birçok bakanın “siviller zarar görmedi” açıklamalarına rağmen Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Tanrıkulu açıklamalarını sürdürdü.

ÖZÜR DİLEYECEKLER Mİ?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’lılarla işbirlikçilerin toplantı yaparken vurulduğunu ve aralarında yer alan Piro Amed kod adlı teröristin, Özel Harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar’ın şehit edilmesinin faili olduğunu açıklamıştı. CHP’yi zor durumda bırakacak açıklama ise terör örgütü PKK’dan geldi. Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu’nun devleti suçlamalarına rağmen örgüt, Givara kod adlı Yunus Öztürk ile Piro kod adlı Abdullah Sönmez’in SİHA’ların 31 Ağustos’ta düzenlediği operasyonda öldüğünü açıkladı. Terör örgütünün yalanladığı CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu’nun özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu.

Güneş

.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA