Alucra Demirözü Köyü

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s: Türkiye’nin ekonomisi toparlanıyor

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s: Türkiye’nin ekonomisi toparlanıyor
Bu haber 14 Kasım 2019 - 13:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s: Türkiye’nin ekonomisi toparlanıyor

Giriş Tarihi: 14.11.2019 Güncelleme Tarihi: 14.11.2019 
MOODY'S'TEN FLAŞ TÜRKİYE AÇIKLAMASI!

Kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moody’s, Türkiye ekonomisi hakkında yeni bir açıklama yaptı. Fitch&Ratings’in ardından Moody’s de Türkiye ekonomisinde toparlandığının altını çizdi.

Moody’s’den son dakika Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli bir açıklama geldi. 7 yıl aradan sonra Fitch’in Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu bir değerlendirme yapmasının ardından Moody’s de Türkiye ekonomisinde toparlanma sinyalleri olduğunu açıkladı. Moody’s’e göre Türkiye 2019 yılını daralarak değil büyüyerek tamamlayacak.

Moody’s’den yapılan Türkiye açıklamasında özetle şu bilgiler yer aldı:

* Türkiye ekonomisinin 2019’da yüzde 0.2, 2020 ve 2021 yıllarında ise yüzde 3 büyümesi bekleniyor.

* Türkiye’de büyüme ivmesi önceden beklenenden daha hızlı şekilde gerçekleşiyor.

* Türkiye’de büyüme ivmesinin iyileşmesinde büyüme dostu mali politikalar etkili.

* G-20 ekonomilerinin 2019 ve 2020 yıllarında yüzde 2.6 büyümesi bekleniyor.

Fitch 20 Türk bankasının görünümünü yükseltti

FİTCH'TEN FLAŞ KARAR!  20 TÜRK BANKASININ...

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 20 Türk bankasının görünümünü negatiften durağana revize ederken kredi notunu teyit etti. Fitch Ratings, raporunda gelişmeleri izlemeyi sürdüreceğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 20 Türk bankasının görünümünü negatiften durağana revize ederken kredi notunu teyit etti. Ayrıca kuruluş, Akbank ve İş Bankası’nın yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notu görünümünü negatiften durağana yükseltti.

AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLERİN AZALMASINI

1 Kasım’da Türkiye’nin ülke notunu “BB-” olarak teyit ederken not görünümünü negatiften durağana yükselten Fitch Ratings, ülkenin bankaları desteklemesine yönelik aşağı yönlü risklerin azalmasını, dış finansmanda kısa vadede görülebilecek sert bozulma ihtimalinin düşmesini işaret etmişti.

VARLIK KALİTESİ, SERMAYE POZİSYONLARI…

Fitch Ratings’in raporunda kurumun bankaların faaliyet ortamı gelişmeleri çerçevesinde varlık kalitesi, sermaye pozisyonları, karlılığı ve yabancı para likiditeleriyle ilgili gelişmeleri izlemeyi sürdüreceği belirtildi.

Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow: Görünümün değişiminde Türk ekonomisindeki gelişme etkili oldu

Giriş Tarihi: 05.11.2019 Güncelleme Tarihi: 05.11.2019 
İŞTE FİTCH'İN NOT DEĞİŞİMİNİN NEDENLERİ!

Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, “Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirmemiz, Türk ekonomisinde istikrara dair ilerlemenin, yeniden dengelenmenin ve geçen temmuz ayındaki değerlendirmemizden bu yana aşağı yönlü risklerdeki azalışın bir yansıması.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

“AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLERDEKİ AZALIŞIN BİR YANSIMASI”

Winslow, “Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirmemiz, Türk ekonomisinde istikrara dair ilerlemenin, yeniden dengelenmenin ve geçen temmuz ayındaki değerlendirmemizden bu yana aşağı yönlü risklerdeki azalışın bir yansıması.” ifadelerini kullandı.

Türk ekonomisinin genel görünüme ilişkin destekleyici unsurları sıralayan Winslow, “Bankaların ve şirketlerin dışsal pozisyonu kısmen daha istikrarlı. Döviz rezervleri ılımlı seviyede arttı, enflasyon düştü ve Türk lirası beklenin üzerinde faiz indirimlerine rağmen değerini korudu. Buna ABD’nin Suriye’ye ilişkin yaptırımları iptal ettiğini açıklaması ve daha olumlu küresel finansman koşulları da yardımcı oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

PARASAL POLİTİKA KREDİBİLİTESİNİN ARTMASI

Winslow, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde kredi notunun artırılması olasılığına ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

“Reyting görünümleri 1-2 yıllık dönem içerisinde notun değişim olasılığına ilişkin istikamete işaret ediyor. Durağan görünümün, gelecek değerlendirmemizde reytingin değişmesinin yüksek olasılık olmadığına işaret ediyor. Öte yandan dışsal kırılganlıkların daha da azalması, düşük enflasyon kombinasyonu, parasal politika kredibilitesinin artması, makro ekonomik istikrar geçmişi, pozitif not eyleminde potansiyel itici unsurlar arasında yer alıyor.”

http://www.alucrademirozukoyu.com/

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA