Alucra Demirözü Köyü

Son dakika: TBMM Başkanı Şentop: Demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

Son dakika: TBMM Başkanı Şentop: Demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.
Bu haber 27 Nisan 2020 - 18:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Son dakika: TBMM Başkanı Şentop: Demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

Son dakika haberi…TBMM Başkanı Şentop, “Gerek 27 Nisan e-muhtırasını, gerekse daha yakın tarihte ortaya çıkan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü bertaraf eden Türkiye, demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapatmıştır.” açıklamasında bulundu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN E-MUHTIRA AÇIKLAMASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gerek 27 Nisan e-muhtırasını gerekse daha yakın tarihte ortaya çıkan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü bertaraf eden Türkiye‘nin, demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapattığını belirtti.Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk demokrasi tarihinin en karanlık sayfalarının, darbeler ve darbe teşebbüsleri ile görünür hale gelen kayıt dışı siyaset dönemleri olduğuna işaret etti.

Bunlardan birinin, 27 Nisan 2007’de tarihe “e-muhtıra” olarak geçen müdahale olduğunu hatırlatan Şentop, “Bu teşebbüse, öncekilerden farklı olarak siyaset anında hak ettiği cevabı vermiş ve kayıt dışı siyaset zihniyeti, karşısında milletle kenetlenmiş sarsılmaz bir irade bulmuştur.‬” ifadesini kullandı.

Şentop, gerek 27 Nisan e-muhtırasını gerekse daha yakın tarihte ortaya çıkan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü bertaraf eden Türkiye’nin, demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapattığını kaydetti.

27 Nisan e-muhtırasının üzerinden 13 yıl geçti! Kim ne yapmak istedi? Uzman isimler A Haber’de değerlendirdi

Türk demokrasi tarihinde dördüncü askeri müdahale olarak değerlendirilen 27 Nisan 2007 e-muhtırasının 13’üncü yılı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinden verdiği e-muhtıra Türk siyasi hayatını etkiledi. 27 Nisan e-muhtırasında hedef neydi? Gazeteci-yazar Avni Özgürel ve Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür yaşananların perde arkasını A Haber canlı yayınında anlattı.

Gazeteci-yazar Avni Özgürel, “Demokrasi ölçüleriyle değerlendirildiğinde e-muhtıra diyerek her ne kadar yumuşaklaştırma gayretleri olmuşsa da bu açıkça bir darbedir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o zaman iktidara ilk geldiği andan itibaren sözüm ona bir yığın laiklik kaygısıyla felan o dönem yaşananları hatırlıyoruz. Bütün bunların baskısı altında bir AK Parti iktidarı vardı. Bu tehditten sonra AK Parti’nin ortaya koyduğu çıkış ‘Genelkurmay Başkanı, Başbakan’a bağlıdır’ şeklindeki açıklama AK Parti’nin gerçek manada iktidar olduğunun ifadesi oldu. Gerçek iktidar o gün başlamıştır bunu geçmişte de çok söyledim.” ifadelerini kullandı.

ZORLAMA SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Sabah Gazetesi yazarı Mahmur Övür’de konuya dair, “Düşünün bir iktidara geliyorsunuz. 2002-2003 yılında daha 3 yıl geçmeden inanılmaz bir tartışma ve gerilim başlıyor. Asker arasında çeşitli darbe hazırlıklarından söz edildi. Yaşananlar darbeci bir geleneğin hazırlıklarıydı. Dikkat edilirse 2006 yılında kaotik bir ortam vardı. Cumhuriyet mitingleri ve ordu göreve gelsin diyen bir hava vardı. AK Parti’nin yaptığı hiçbir şeyi kabul etmediler. Demokrasiye tahammül edemeyen bir siyasi akım vardı. 367 zorlama sonucu ortaya çıktı. Bir çare bulamadılar.” dedi.

“İLK KEZ MÜDAHALEYE KARŞI DİRENİŞ”

Mahmut Övür, “Siyaset sınıfı 60’lardan başlayarak darbeler ve cuntalar karşısında iyi bir sınav vermemiştir. Kimi zaman idama götürdü siyasetçileri kimi zaman da şapkasını alıp gittiler. Hiçbirisinin sesi çıkmadı. 27 Nisan e-muhtırayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerinden bir tanesi siyaset aktörlerinin ilk kez Başkan Erdoğan liderliğinde ‘o zaman Başbakandı’ bu tür müdahale direnişiydi.” diye konuştu.

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA