Kapı Yayınlarından çıkan Ahmet Turgut’un son kitabı ‘Kelimelerin Kalbi’ kullandığımız bazı kavramların ne olmadıklarını ve aslında ne olduklarını hatırlatmak üzere okunması gerekir.
Benzeri diğer bildirimlerden de hareketle ikrar edebiliriz. Şuur dilde başlar, kalbe iner. Keza dil temizlenmeden kalp de arınmaz, aklediş de… Oysa üzülerek gözlemliyoruz.
Yaşamakta olduğumuz sevgi-güven bunalımları, gitgide herkes(im)i kuşatan önyargı zırhları, benlikleri esir alan üstün gelme arzusu misali nefsânî-psikolojik baskılar veya sosyal savrulmalar, asırlık eğitim ve kültür sorunlarımızla buluştukça anlamın ve hikmetin tahtına sloganik-hipnotik imajlar oturmakta.
Öyle ki; en geç bir nesil sonra konuşan ama anlaşamayan insanlar topluluğuna dönüşmemiz kaçınılmaz görünüyor. Haliyle böylesi bir iletişim-idrak krizinden kurtulmak için bir an evvel “dil-zihin” ve “dil-kalp” ilişkisi bağlamında kişisel ve toplumsal planda tadilata girişmek zorundayız.
Yazar Ahmet Turgut
Nitekim böylesi bir ihya girişiminin ilk meyvesi, dile dair şuur ve ahlâk farkındalıkları olacaktır. Bu uğurda gayret bizden, tevfik Allah’tandır şüphesiz.
Yazar: Ahmet Turgut
Yayınevi: Kapı Yayınları
Dili: Türkçe
Baskı yılı: 2018
Syf: 192
Kitabı satın almak için linki tıklayın:
Nobelkitap.com
Kitap sayfası için iletişim: [email protected]