WhatsApp’ı web üzerinden ya da masaüstü uygulamasından ve telefondan kullananların ara sıra karşılaştığı bir durum, çeşitli problemlere yol açabilir. Konuşulan kişilerin son görülme tarih ve saatleri telefonda farklı, uygulamanın masaüstü ve web sürümlerinde farklı olabilir. Ancak bunun ardında basit bir sebep yatıyor
WhatsApp, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de en popüler mesajlaşma uygulaması haline gelmiş durumda. Mesajın yanı sıra, video, fotoğraf, konum içeriklerinin paylaşılabildiği, görüntülü ve sesli sohbet yapılabilen uygulama, web ve masaüstü sürümü sayesinde bilgisayar başından da kullanılabiliyor. Bu da, popüler olmasının sebeplerinden birisi. Ancak uygulamada dikkat çeken bir hata, insanların birbirini yanlış anlamasına ya da tartışmasına sebep olabilir.
Uygulama, son görülme tarihi özelliği ile mesajlaşan kişilerin uygulamayı son kez kullandıkları tarih ve saati kayıt ediyor. Kişinin tercihine göre kullanılan bu özellik, bazen telefon ile mobil ya da web sürümünde farklı tarih ve saat verebiliyor. Bunun sebebi ise aslında çok basit.
SON GÖRÜLME TARİHİ/SAATİ NEDEN TELEFONDA FARKLI?
WhatsApp ana depolama noktasını mobil uygulama olarak konumlandırıyor. Mobil cihazınız kapalıyken ya da internet erişimi yokken, WhatsApp web ve masaüstü sürümleri de bu yüzden çalışmıyor.
WhatsApp web ya da masaüstü kullanırken görmek istediğiniz her şey aslında telefondan çekilerek ekrana geliyor. Yani bir mesajlaşmaya tıkladığınızda, o mesajlaşmanın içeriği telefondan web’e, oradan da ekranınıza geliyor. Bazı durumlarda web/masaüstü WhatsApp’ta fotoğrafların, videoların yüklenmediğini ya da ağır yüklendiğini görmüşsünüzdür. İşte bu gibi veriler bazen eşleşme sorunu yüzünden yavaşlıyor ya da aktarımı tamamen duruyor.
Son görülme tarihi/saati de aynı sebepten dolayı bazen aktarılamıyor ve ekrana son aktarılan, yani belki de bir önceki son görülme tarihi ve saati geliyor.
ÇARESİ NE? ALTERNATİF VAR MI?
WhatsApp’ı 2014 yılında 19 milyar dolara satın alan Facebook döneminde karşımıza çıkan bu gelişme, Telegram gibi bazı uygulamalarda daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Telegram, telefonunuz kapalı olsa dahi web üzerinden mesajlarınıza, medya dosyalarına erişim sağlıyor.
WhatsApp’taki bu durumun sistemde bir güncelleme yapılana ya da bu sistem değiştirilene kadar değişmesini beklemiyoruz.
Kaynak:HaberTürk