Ticaret Bakan Pekcan’dan yerli otomobil ile ilgili önemli paylaşım.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda yerli ve milli otomobilin yeni görevini açıkladı.
“SABIRSIZLIKLA BEKLEMEKTEDİR”
Pekcan yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin gururu yerli ve milli otomobilimiz kaçakçılıkla mücadele için de görevde olacaktır. Gümrük Muhafaza Teşkilatımız Türkiye’nin otomobilini kullanmayı sabırsızlıkla beklemektedir.” ifadelerine yer verdi.
“JANDARMA VE POLİS TEŞKİLATLARI DA SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR”
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, yerli otomobilin giydirildiği fotoğrafları paylaşmış ve “Sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerine yer vemişti.
Yerli otomobile yurtdışından talep.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli otomobili için ilk ön siparişi vermesinin ardından Kazakistan’dan açıklama yapan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlattığı proje bizi de gururlandırdı. Bizler Ahıska Türkleri olarak yerli Türk otomobiline talibiz. Dünya’nın 9 ülkesinde yaşayan Ahıskalı hemşerilerimizle ilk seri üretim başladığı anda alımlara başlıyoruz. Şimdiden çağrımızı burada seslendiriyoruz” dedi.Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar da Ahıska Türkleri olarak Türkiye’nin yerli otomobil hamlesinden dolayı tebriklerini ileterek, “Anavatanımızın bu gururlandırıcı hamlesine bizde destek veriyoruz. Ahıska Türkleri dünyanın neresinde olursa olsun araç tercihini üretim olduğu andan itibaren Türk otomobilinden yana yapacaktır” ifadelerini kullandı.
Yerli otomobil tüm havaalanlarında kullanılacak.
TOGG tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli otomobiline yoğun ilgi devam ediyor. Bir çok firmanın üretime başlamasının ardından kullanacağını açıkladığı ilk yerli arabayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’de tüm havalimanlarında Follow me aracı olarak kullanacağını açıkladı.
Follow me aracı olarak kullanılacak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen tören ile tanıtımını yaptığı Türkiye’nin ilk yerli arabasına yoğun ilgi devam ediyor. Tanıtımının ardından tüm modelleri beğenilen ilk yerli arabayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi’de kullanma kararı aldı. 2022 yılında seri üretime geçmesinin ardından havalimanlarında Follow me aracı olarak kullanılacak.
İLK YERLİ ARABA HAVALİMANLARINDA BOY GÖSTERECEK
2022 yılında seri üretime geçecek olan ilk yerli arabayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi tüm havalimanlarında Follow me kullanacağını açıkladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Havalimanlarımızda “#KarbonsuzHavalimanı Projesi” kapsamında 2022 yılından itibaren follow me aracı olarak #TürkiyeninOtomobili #Togg ile gelecek nesillere nefes olmak için sabırsızlanıyoruz!” paylaşımını yaptı.
Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı’dan çarpıcı yerli otomobil yazısı: Yemin olsun bu sefer başaracağız.
İşte Sabah Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı’nın yazısından öne çıkan satır başları:
“Bir akıl gelecek ki; akıllar delirecek…
Ve bir devrim, evvela devrimi devirecek…
Herşey birbirine denk, herşey birbirine eş…
Fertle toplum arası kalkacak artık güreş…
Herkes tek tek sırtına toplumu bindirecek…
Gökler, iki şakkolmuş haberi bildirecek…
Müjdeler olsun size, doğdu batmayan güneş…”
CUMA GÜNÜ MÜJDE VERİLDİ
Necip Fazıl Kısakürek’in Müjde şiirinden alıntı ile başladım çünkü; gerçek müjde ve tam da bu şiirde anlatıldığı şekilde verildi Cuma günü. Tıpkı bu şiirin yazılma sebebi gibi, düzeni yıkmaya-bozmaya yeltenenlere karşı, iman gücüyle, vatan-millet sevgisiyle güç bulanların biraraya gelip zincirleri kırdığı, ezberleri bozduğu bir süreci yaşıyoruz son 17 yıldır. Hizmet etmek isterken; vesayet odaklarının her tür eziyetine maruz kalan ama hiç birinde yılmayıp daha da güçlenerek devam eden Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobilinin sunumunda da benzer bir rolle karşımızda idi. İçeriden ve dışarıdan onlarca saldırıya, karşı çıkmaya, tüm provokasyonlara, tepkilere, ideolojik saplantılara rağmen bir hayal daha gerçek olurken, bu hayali ortaya koyan ve sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla vazgeçmeyen, milleti de inandıran Başkan Erdoğan liderliğinde siyasi, ticari ve mühendislik anlamında emeği geçen herkes bütün övgüleri sonuna kadar hakkediyor.
BU SEFER BAŞARACAĞIZ
Devrim’i yaptık, süremedik… Anadol’u yaptık sürdüremedik… Ama bugün artık İHA, SİHA, yerli silah, Altay Tankı, Milgem, denizaltı derken Türkiye’nin yerli ve milli arabasını da yaptık. Ve emin olun bu sefer başaracağız…
-ERBAKAN’IN ÇIKIŞI-
Geçenlerde Ersoy Dede hatırlattı. Merhum Necmettin Erbakan’ın “Davam” isimli kitabından bir alıntı; neden Türkiye’nin bu hayalinin 60 yıl geciktiğini de çok çarpıcı şekilde ortaya koyuyor; Merhum Erbakan, 1956 yılında daha 30 yaşında iken Gümüş Motor fabrikasını kurdu ve Türkiye’nin ilk büyük sanayi hamlesini gerçekleştirdi. 200 vatansever biraraya gelmiş ve yerli otomobile giden yolda önemli bir girişim başlatmıştı. 1961 yılındaki Otomotiv Kongresi bu fikir etrafında biraraya geldi, tek gündem yerli otomobildi. Büyük sanayiciler, temsilcilerini gönderdiler, bizzat izlettiler kongreyi. Koç adına Otokoç’un ortağı ve yöneticisi Nahum bir konuşma yaptı. Üretimin zorluklarını anlattı ve “Otomobil üreteceğimize Bursa’da şeftali üretelim” deyince ön sırada oturan mühendis dayanamadı ve ayağından çıkardığı postalı Nahum’un konuşma yaptığı kürsüye fırlattı: “Bize otomobili siz ürettirmiyorsunuz. Sizler bizi batıya mecbur ve mahkum bırakıyorsunuz” diye bağırdı. O mühendis; merhum Erbakan idi.
“BÜYÜK VE GÜÇLÜ VE TAM ÖZGÜR TÜRKİYE HEDEFİNE…”
1956 yılındaki zihniyet, 1961 yılındaki Devrim arabasının makus talihine de aynı şekilde saldırdı ve “Devrim yolda kaldı” sloganı ile cebren ve hile ile beyinlere nakşedildi. Yabancı yapar, biz bakarız ve alırız öğretisine karşı çıkan da olmadı o tarihten bugüne kadar. Tayyip Erdoğan’ın büyük ve güçlü ve tam özgür Türkiye hedefine adım adım yaklaşmanın son demlerinden biridir Türkiye’nin yerli-milli arabası. 2020’ye 1 kala yeni bir Devrim gerçekleşti. İşte o yüzden diyoruz ya; Bir akıl geldi, akıllar delirdi…
Yerli otomobilin özellikleri dünyada ses getirecek!.
Türkiye’nin 60 yıllık rüyası gerçek oldu ve yerli otomobil tanıtıldı. Türkiye’nin tanıtımı dünya çapında ses getiren yerli otomobilleri ilkleriyle dünya otomotiv tarihine imza atacak. Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak üretilecek C-SUV modeli, bu ilklerin yanı sıra sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı gibi özelliklere sahip olacak..